miércoles, 1 de julio de 2015

Ous farcits de tonyina amb anxoves-Huevos rellenos de atún con anchoas

Un plat molt típic de la nostra cuina són els "ous farcits", i d'entre tots els ingredients que poden utilitzar-se per a acompanyar als ous un dels mes populars és la tonyina amb oli.



La seua popularitat és merescuda, és un plat senzill, fàcil, fresc i socorregut. Amb mitja dotzena d'ous, un pot de tonyina, mig got d'oli i sal (tots ells ingredients de fons d'armari), sempre podem eixir del pas.

A més, aquests plats que es poden preparar amb antelació, sempre ens permeten organitzar i gaudir més del nostre temps.

En aquesta ocasió, es proposa afegir als "ous farcits amb tonyina" dos ingredients molt habituals, també, en els nostres rebosts: anxoves en oli i llima; per a donar un toc diferent a la maionesa.

Espere que us agrade 
                                                             ********************
Un plato muy típico de nuestra cocina son los "huevos rellenos", y de entre todos los ingredientes que pueden utilizarse para acompañar a los huevos uno de los mas populares es el atún con aceite.

Su popularidad es merecida, es un plato sencillo, fácil, fresco y socorrido. Con media docena de huevos, un bote de atún, medio vaso de aceite y sal (todos ellos ingredientes de fondo de armario), siempre podemos salir del paso.

Además, estos platos que se pueden preparar con antelación, siempre nos permiten organizar y disfrutar más de nuestro tiempo.

En esta ocasión, se propone añadir a los "huevos rellenos con atún" dos ingredientes muy habituales, también, en nuestras despensas: anchoas en aceite y limón; para dar un toque distinto a la mayonesa.

Espero que os guste

 



INGREDIENTS (per a 4 comensals)
. 7 ous de grandària gran
. 1 llanda de tonyina en oli (d'uns 110 g)
. 2 llandes xicotetes d'anxoves en oli
. El suc de 1/2 llima xicoteta i madura
. 1/2 got d'aigua d'oli d'oliva suau
. sal i ratlladura de llima
. Un grapat de tàperes

MANERA DE FER
- Bullir 6 ous, amb aigua i un pessic de sal, fins que estiguen durs (de 10 a 12 minuts)
- Refredar-los sota el doll d'aigua de l'aixeta. Pelar-los i partir-los per la meitat. Separeu els rovells de les clares.
- Fer una maionesa posant en el got de la batedora un ou (a temperatura ambiente), les anxoves d'una llanda i el seu oli, el suc de llimó, la sal i l'oli. Introduir la vareta i batre a velocitat mitjana, primer sense moure la batedora i quan estiguen els productes barrejats amb moviments d'a dalt a baix, fins a aconseguir la consistència desitjada. Afegir mes oli si és necessari (per a espessir o fer mes quantitat de maionesa)
- Fer el farcit esmicolant, en un recipient, 5 rovells i la tonyina, afegir una mica d'oli de la tonyina i sal al gust. Barrejar fins a aconseguir una massa homogènia. Dividir en dotze parts.
- Fer una bola amb cada porció del farciment, sense compactar-la massa, i introduir en el buit de les clares.
- Posar la maionesa en la base d'un plat, col·locar damunt ordenadament els ous farcits. Cobrir els ous amb la resta de la maionesa i decorar amb anxoves i tàperes.
- Refrescar en el frigorífic abans de servir.
                                                         ********************
INGREDIENTES (para 4 comensales)
. 7 huevos de tamaño grande
. 1 lata de atún en aceite (de unos 110 g)
. 2 latas pequeñas de anchoas en aceite
. El zumo de 1/2 limón pequeño y maduro
. 1/2 vaso de agua de aceite de oliva suave
. sal y ralladura de limón
. Un puñado de alcaparras

MANERA DE HACERLO

- Hervir 6 huevos, con agua y un pellizco de sal, hasta que estén duros (de 10 a 12 minutos)
- Enfriarlos bajo el chorro de agua del grifo. Pelar y partirlos por la mitad. Separad las yemas de las claras.
- Hacer una mayonesa poniendo en el vaso de la batidora un huevo (a temperatura ambiente), las anchoas de una lata y su aceite, el zumo de limón, la sal y el aceite. Introducir la varilla y batir a velocidad media, primero sin mover la batidora y cuando estén los productos mezclados con movimientos de arriba - abajo, hasta conseguir la consistencia deseada. Añadir mas aceite si es necesario (para espesar o hacer mas cantidad de mayonesa)
- Hacer el relleno desmenuzando, en un recipiente, 5 yemas y el atún, añadir un poco de aceite del atún y sal al gusto. Mezclar hasta conseguir una masa homogénea. Dividir en doce partes.
- Hacer una bola con cada porción del relleno, sin compactarla demasiado, e introducir en el hueco de las claras.
- Poner la mayonesa en la base de un plato, colocar encima ordenadamente los huevos rellenos. Cubrir los huevos con el resto de la mayonesa y decorar con anchoas y alcaparras.
- Refrescar en el frigorífico antes de servir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario