jueves, 2 de julio de 2015

Amanida d'alficos, cogombre y meló -

Un plat d'amanida no és solament un recurs per a qualsevol menjar al llarg de l'any, és quasi un plat obligat per als calorosos dies d'estiu.

Tant és així, que practicament no realitze la compra amb una llista elaborada per a fer determinat tipus d'amanida, sinó que compre productes de temporada que m'agraden pel seu aspecte i frescor (el preu és un altre factor important encara que no es nomene) i dispose d'ells dia a dia segons em vénen a mà o m'indica la inspiració del moment.

Hi ha moltíssimes combinacions amb verdures, fruites, pasta, llegums, arròs i altres productes, que multipliquen les possibilitats de traure a la taula una amanida fresqueta i apetitosa. Si, a més, introduïm el tema de les salses i els amaniments, aquestes combinacions es converteixen en infinites.

L'amanida que propose, ha sigut resultat d'un dia d'improvisació. Un día roín el dimecres. Òbric la nevera per a informar-me sobre les possibles alternatives que tinc al meu abast. Inspeccione els prestatges i calaixos amb precisió i el meu cap va processant les restes de productes a la vista i les seues combinacions, amb la informació sobre gustos dels membres de la família i temps disponible per a elaborar els plats....i ja està!:amb un cogombre xicotet, un tros d'alficoz i mig melonet de cantalupo ix una amanida. Amb quatre ous, un pot de tonyina i un altre d'anxoves, ixen uns ous farcits. Menjar solucionat!.

Aquesta és una amanida que admet molts ingredients però, avui no hi ha mes!. Malament si es dimecres.
Espere que us agrade.
                                                                *******************
Un plato de ensalada no es solo un recurso para cualquier comida a lo largo del año, es casi un plato obligado para los calurosos días de verano.

Tanto es así, que practicamente no realizo la compra con una lista elaborada para hacer determinado tipo de ensalada, sino que compro productos de temporada que me gustan por su aspecto y frescura (el precio es otro factor importante aunque no se nombre)y dispongo de ellos día a día según me vienen a mano o me indica la inspiración del momento.

Hay muchísimas combinaciones con verduras, frutas, pasta, legumbres, arroz y otros productos, que multiplican las posibilidades de sacar a la mesa una ensalada fresquita y apetitosa. Si, además, introducimos el tema de las salsas y los aliños, estas combinaciones se convierten en infinitas.

La ensalada que propongo, ha sido resultado de un día de improvisación. Mal día el miércoles. Abro la nevera para informarme sobre las posibles alternativas que tengo a mi alcance. Inspecciono los estantes y cajones con precisión y mi cabeza va procesando los restos de productos a la vista y sus combinaciones, con la información sobre gustos de los miembros de la familia y tiempo disponible para elaborar los platos.....y ya está!: con un pepino pequeño, un trozo de alficoz y medio meloncito de cantalupo sale una ensalada. Con cuatro huevos, un bote de atún y otro de anchoas, salen unos huevos rellenos. Comida solucionada!.

Esta es una ensalada que admite muchos ingredientes pero, hoy no hay mas!. Mal día el miercoles.

Espero que os guste.
INGREDIENTS (Pera 4 comensals)
. Un cogombre mitjà
. Un alficòs xicotet (mateixa quantitat que de cogombre)
. Mig meló de cantalupo (no gaire madur)
. Unes fulles de julivert i de herba-sana
. Oli d'oliva, 1/2 vinagre de poma i sal. Ratlladura de pell de llima
MANERA DE FER
- Pelar i tallar a trossos el cogombre.
- Llavar, assecar i tallar a trossos el alficòs.
- Pelar i trossejar el meló.
- Col·locar en una font els trossos de cogombre, alficòs i meló. Amanir amb oli, vinagre i sal al gust. Remoure per a barrejar sabors.
- Col·locar per damunt fulles de julivert i de herba-sana i finalment la ratlladura de llima.
- Refrescar en la nevera abans de servir.

                                                                ********************
INGREDIENTS (Pera 4 comensales)
. Un pepino mediano
. Un alficoz pequeño (misma cantidad que de pepino)
. Medio melón de cantalupo (no muy maduro)
. Unas hojas de perejil y de hierbabuena
. Aceite de oliva, 1/2 vinagre de manzana y sal.
. Ralladura de piel de limón
MANERA DE HACER
- Pelar y cortar a trozos el pepino
- Lavar, secar y cortar a trozos el alficoz
- Pelar y trocear el melón
- Colocar en una fuente los trozos de pepino, alficoz y melón. Aliñar con aceite, vinagre y sal al gusto. Remover para mezclar sabores.
- Colocar por encima hojas de perejil y de hierbabuena y finalmente la ralladura de limón.
- Refrescar en la nevera antes de servir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario