viernes, 17 de julio de 2015

Ensalada de conservas con aliño de fresas /Amanida de conserves amb amaniment de maduixes


Con las temperaturas que estamos alcanzamos estos días, parece que solo apetecen ensaladas frescas y que requieran poco esfuerzo en su elaboración. Frescura y rapidez son dos buenas requisitos de esta ensalada, pero además esta muy buena y tiene una combinación de sabores que me encanta.

El aliño de fresas le va a esta ensalada como anillo al dedo, así que hay que aprovechar las últimas fresas que van quedando por nuestras fruterías, que además son cultivadas en la Comunidad Valenciana (son las últimas en recolectarse) y muy sabrosas.

Utilizo para esta ensalada las zanahórias que preparo caseramente, según explico en mi otro blog "menjarsdelamuntanya", por que me gusta mas la zanahoria cortada a bastones, que la rallada de bote que compramos en tiendas y supermercados; sin embargo ya se comercializa los bastones de zanahoria en bote por una conocida marca de conservas. 

Espero que os guste.
                                                        *********************
Amb les temperatures que estem aconseguim aquests dies, sembla que solament vénen de gust amanides fresques i que requerisquen poc esforç en la seua elaboració. Frescor i rapidesa són dos bones requisits d'aquesta amanida, però a més aquesta molt bona i té una combinació de sabors que m'encanta.

L'amaniment de maduixes li va a aquesta amanida com a anell al dit, així que cal aprofitar les últimes maduixes que van quedant per les nostres fruiteries, que a més són conreades a la Comunitat Valenciana (són les últimes a recol·lectar-se) i molt saboroses.

Utilitze per a aquesta amanida les safanòries que prepare casolanament, segons explique en el meu altre blog "menjarsdelamuntanya", per que m'agrada mes la tallada a bastonets, que la ratllada de pot que comprem en tendes i supermercats; no obstant açò, ja es comercialitza els pals de carlota en pot per una coneguda marca de conserves.

Espere que us agrade la recepta.




INGREDIENTES (Para 4 comensales)
16 mazorcas pequeñas de bote.
12 palmitos de bote.
16 palos de zanahoria de bote.
Dos puñados de alcaparras.
Una cebolla roja.
Unas ramas de perejil.
8 fresas.
10 cucharadas soperas de aceite de oliva.
1 cucharada sopera de vinagre de manzana.
1/2 cucharadita de azúcar.
Sal al gusto.
MANERA DE HACERLO
- Cortar la cebolla a tiras y ponerla en un recipiente con una cucharada sopera de sal. Remover para repartir la sal y dejar macerar unos 10 minutos. Enjuagar la cebolla dos o tres veces para eliminar totalmente la sal de la maceración y escurrirla bien.
- Cortar los palmitos en cuatro partes.
- Lavar y trocear el perejil.
- Limpiar las fresas y trocearlas. Poner en un vaso para batir y añadir el vinagre de manzana y el azúcar y remover. Dejar macerar unos minutos. Añadir el aceite y triturar con la batidora hasta que la mezcla quede homogénea.
- Colocar con gracia, en un plato plano y grande, los palmitos, las mazorcas, la cebolla roja, los palitos de zanahoria, el perejil y las alcaparras.
- Salar al gusto y rociar toda la ensalada con el aliño de fresas y aceite

                                                 *******************
INGREDIENTS (Per a 4 comensals)
16 panotxes xicotetes de pot.
12 margallons de pot.
16 pals de safanòria de pot.
Dos grapats de tàperes.
Una ceba roja.
Unes branques de julivert.
8 maduixes.
10 cullerades soperes d'oli d'oliva.
1 cullerada sopera de vinagre de poma.
1/2 culleradeta de sucre.
Sal al gust.
MANERA DE FER
- Tallar la ceba a tires i posar-la en un recipient amb una cullerada sopera de sal. Remoure per a repartir la sal i deixar macerar uns 10 minuts. Esbandir la ceba dues o tres vegades per a eliminar totalment la sal de la maceració i escórrer-la bé.
- Tallar els margallons en quatre parts.
- Llavar i trossejar el julivert.
- Netejar les maduixes i trossejar-les. Posar en un got per a batre i afegir el vinagre de poma i el sucre i remoure. Deixar *macerar uns minuts. Afegir l'oli i *triturar amb la batedora fins que la mescla quede homogènia.
- Col·locar amb gràcia, en un plat pla i gran, els margallons, les panotxes, la ceba roja, els palets de safanòria, el julivert i les tàperes.
- Salar al gust i ruixar tota l'amanida amb l'amaniment de maduixes i oli.

No hay comentarios:

Publicar un comentario