domingo, 21 de junio de 2015

coca de mato amb cireres/ coca de requeson con cerezas

Les cireres m'agraden en totes les seues varietats. Ja sé que les de Valle del Jerte són les més conegudes, però jo tinc la sort de menjar-les de la "muntanya alacantina", una altra denominació d'origen fantàstica d'una zona preciosa. Que valencià no coneix la Vall de Gallinera, la Vall de Travadell o la Vall de Zeta?. Es indispensable la visita en època de cirerers en flor i quan els fruits estan madurs.

Jo tinc la sort d'haver nascut en la zona i freqüentar-la sovint, no sense motiu sóc una gran aficionada de la fruita de secà.

Em tornen boja les cireres, el seu color, la seua textura, el seu sabor.... i cada vegada les utilitze mes en la cuina per a preparar dolços, melmelades, licors, amanides, gaspatxos, vinagretes i rostits.

La recepta d'aquesta pàgina és una coca de mató i cireres. Molt bona i apetitosa si, a més, sou amants del formatge.

Espere que us agrade

                                                              ********************

Las cerezas me gustan en todas sus variedades. Ya sé que las de Valle del Jerte son las más conocidas, pero yo tengo la suerte de comerlas de la "montaña alicantina", otra denominación de origen fantástica de una zona preciosa. ¿Que valenciano no conoce la Vall de Gallinera, la Vall de Travadell o la Vall de Zeta?. Indispensable la visita en época de cerezos en flor y cuando los frutos están maduros.

Yo tengo la suerte de haber nacido en la zona y frecuentarla a menudo, no sin motivo soy una forofa de la fruta de secano.

Me vuelven loca las cerezas, su color, su textura, su sabor.... y cada vez las utilizo mas en la cocina para preparar dulces, mermeladas, licores, ensaladas, gaspachos, vinagretas y asados.

La receta de esta página es una coca de requesón y cerezas. Muy buena y apetitosa si, además, sois amantes del queso.

Espero que os guste



INGREDIENTS
.  4 ous
. 200 grams de sucre
. Una culleradeta de vainilla liquida o una baina
. 300 grams de mató
. 150 ml de nata sense muntar
. 24 cireres amb os i tija i 24 sense os i sense tija
. Una mica de canyella en pols
MANERA DE FER
- Passar les cireres pel sucre i reservar-les.
- Posar els ous en un recipient i batre.
- Afegir el sucre i batre fins a integrar-ho.
- Afegir la crema de llet i la vainilla. Barrejar.
- Incorporar el mató i batre fins a obtenir una massa homogènia.
- Posar les cireres repartides en un recipient rectangular apte per al forn.
- Abocar sobre elles la mescla dels ous fins a cobrir-les.
- Introduir en el forn, precalentat, a 180º durant 35 o 40 minuts.
- Deixar refredar i espolsar un poc de canyella en pols.

ANOTACIO: Abans de traure del forn ha de comprovar-se que està el pastís aquesta cuita. Per a açò introduir un ganivet de punt fina en la massa i comprovar que ix net, sense restes.

                                                            ***********************
INGREDIENTES
. 4 huevos
. 200 gramos de azúcar
. Una cucharadita de vainilla liquida o una vaina
. 300 gramos de requesón
. 150 ml de nata sin montar
. 24 cerezas con hueso y tallo y 24 sin hueso y sin tallo 

. Un poco de canela en polvo
MANERA DE HACER
- Pasar las cerezas por el azúcar y reservarlas.
- Poner los huevos en un recipiente y batir.
- Añadir el azúcar y batir hasta integrarlo.
- Añadir la crema de leche y la vainilla. Mezclar.
- Incorporar el requesón y batir hasta obtener una masa homogénea.
- Poner las cerezas repartidas en un recipiente rectangular apto para el horno.
- Verter sobre ellas la mezcla de los huevos hasta cubrirlas.
- Introducir en el horno, precalentado, a 180º durante 35 o 40 minutos.
- Dejar enfriar y espolvorear un poco con canela



NOTA: Antes de sacar del horno debe comprobarse que está la tarta esta cocida. Para ello introducir un cuchillo de punto fina en la masa y comprobar que sale limpio, sin restos.





5 comentarios:

  1. Hola Inma, tota la raó. Les cireres de la nostra terra, també són de molt bona qualitat. A mí m'encanten els dolços amb cireres. La teua recepta és genial per a disfrutar-la ja mateix.
    He publicat el final del repte BBSS. En quan puga, que du molt de treball, estarà llest el e.book. Ja t'avise. Besets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies Marisa. Besets
      No et preocupes per el temps del e.book.....de segur eixirá (quant puges...) magnific.

      Eliminar
  2. hola Inma, quina coca mes bona! m'agraden molt les cireres en totes les seves formes, y aquesta coca está de luxe, un petó.
    Gràcies per la teva visita, ;9

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies Silvia, encantada de la teua visita i feliç que t'agrade la meua recepta. Ens seguim.....Besades

      Eliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar