viernes, 12 de junio de 2015

Pa amb sobrassada i nous-Pan con sobrasada y nueces



Hacer pan en casa es un placer. Vivir el poceso mágico por el cual todos los ingredientes elegidos se transforman en panes, es para mí una terapia que me transporta a recuerdos y placeres infantiles.

Se puede experimentar con una gran variedad de harinas, optar por muchos tipos de panes, jugar con rellenos y formas.

Los olores del pan horneado, los sabores y las texturas conseguidas, son siempre una recompensa sobrada del trabajo realizado.

                                                           ********************
Fer pa a casa és un plaer. Viure el procés màgic pel qual tots els ingredients triats es transformaran en pa, es per a mi una teràpia que em transporta a records i plaers infantils.

Es pot experimentar amb una gran varietat de farines, optar per molts tipus de pans, i jugar amb farciments i formes.

Les olors del pa acabat de coure, els sabors i les textures aconseguides, són sempre una recompensa sobrada del treball realitzat.


                                    
INGREDIENTS
. 250 g de farina de força
. 200 g de farina integral
. 150 g de farina d'espelta
. 300 g d'aigua mineral
. 50 g d'oli
. 1 cullera de cafe de sal
. 50 g de llevat de forner
. 100 g de sobrassada guarida
. 50 g de nous
MANERA DE FER
- Barrejar l'aigua tèbia, l'oli, la sal i el llevat.
- Afegir les tres farines, barrejar i pastar durant 15 minuts o fins que la massa aquest elàstica.
- Amb les mans untades d'oli estirar la massa, sobre una superfície enfarinada, formant un rectangle de 24cm x 30cm.
- Recobrir amb trossos fins de sobrassada i amb trossos xicotets de nous.
- Enrotllar com si fóra un braç de gitano.
- Introduir en un motle de pa, cobrir amb plastic o una tela i deixar reposar fins que doblegue el seu volum.
- Precalentar el forn a 200º, introduint en la part d'a baix del mateix un recipient amb aigua.
- Ficar el pa en el forn durant 25 o 30 minuts.
- Deixar refredar i tallar en rodanxes.
                         
ANOTACIONS: Molt bo per a prendre's amb uns ous fregits, escaldats, regirats, etc
                                                              *******************
INGREDIENTES
. 250 g de harina de fuerza
. 200 g de harina integral
. 150 g de harina de espelta
. 300 g de agua mineral
. 50 g de aceite
. 1 cucharadita de sal
. 50 g de levadura de panadero
. 100 g de sobrasada curada
. 50 g de nueces
MANERA DE HACER
- Mezclar el agua tibia, el aceite, la sal y la levadura.
- Añadir las tres harinas, mezclar y amasar durante 15 minutos o hasta que la masa este elastica.
- Con las manos untadas de aceite estirar la masa, sobre una superficie enharinada, formando un rectangulo de 24cm x 30cm.
- Recobrir con trozos finos de sobrasada y con trozos pequeños de nueces.
- Enrollar como si fuera un brazo de gitano.
- Introducir en un molde de pan, cubrir con plastico o una tela y dejar reposar hasta que doble su volumen.
- Precalentar el horno a 200º, introduciendo en la parte de abajo del mismo un recipiente con agua.
- Meter el pan en el horno durante 25 o 30 minutos.
- Dejar enfriar y cortar en rodajas.
 
NOTAS: Muy bueno para tomarse con unos huevos fritos, escaldados, revueltos, etc

2 comentarios:

  1. Ay Inma, si resulta que tenim també en comú el plaer de pastar pa i coure'l per a gaudir de l'experiència i de menjar-lo, me'n alegre molt.
    M'encanta la sobrassada. No la menge quasi mai perquè la meua dieta obligad no em deixa disfrutar-la.
    El teu pa és una passada i amb les anous, estic segura que estarà de mort lenta.
    Molts besets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Marisa, m'agrada menjar bon pa, fer-ho, cercar i provar farines Quan tinc un mal dia, arribe a casa i faig pa. Per que serà?. Comprove que segueixes una dieta molt estricta. Que aliments no pots prendre?. La sobrassada és de la carniceria del meu poble ¡ la fan espectacular!. Les nous són de collita pròpia. Molts besades.

      Eliminar