Hacer pan en casa es un placer. Vivir el poceso mágico por el cual todos los ingredientes elegidos se transforman en panes, es para mí una terapia que me transporta a recuerdos y placeres infantiles.
Se puede experimentar con una gran variedad de harinas, optar por muchos tipos de panes, jugar con rellenos y formas.
Los olores del pan horneado, los sabores y las texturas conseguidas, son siempre una recompensa sobrada del trabajo realizado.
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Fer pa a casa és un plaer. Viure el procés màgic pel qual tots els ingredients triats es transformaran en pa, es per a mi una teràpia que em transporta a records i plaers infantils.
Es pot experimentar amb una gran varietat de farines, optar per molts tipus de pans, i jugar amb farciments i formes.
Les olors del pa acabat de coure, els sabors i les textures aconseguides, són sempre una recompensa sobrada del treball realitzat.
INGREDIENTS
. 250 g de farina de força
. 200 g de farina integral
. 150 g de farina d'espelta
. 300 g d'aigua mineral
. 50 g d'oli
. 1 cullera de cafe de sal
. 50 g de llevat de forner
. 100 g de sobrassada guarida
. 50 g de nous
MANERA DE FER
- Barrejar l'aigua tèbia, l'oli, la sal i el llevat.
- Afegir les tres farines, barrejar i pastar durant 15 minuts o fins que la massa aquest elàstica.
- Amb les mans untades d'oli estirar la massa, sobre una superfície enfarinada, formant un rectangle de 24cm x 30cm.
- Recobrir amb trossos fins de sobrassada i amb trossos xicotets de nous.
- Enrotllar com si fóra un braç de gitano.
- Introduir en un motle de pa, cobrir amb plastic o una tela i deixar reposar fins que doblegue el seu volum.
- Precalentar el forn a 200º, introduint en la part d'a baix del mateix un recipient amb aigua.
- Ficar el pa en el forn durant 25 o 30 minuts.
- Deixar refredar i tallar en rodanxes.
ANOTACIONS: Molt bo per a prendre's amb uns ous fregits, escaldats, regirats, etc
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INGREDIENTES
. 250 g de harina de fuerza
. 200 g de harina integral
. 150 g de harina de espelta
. 300 g de agua mineral
. 50 g de aceite
. 1 cucharadita de sal
. 50 g de levadura de panadero
. 100 g de sobrasada curada
. 50 g de nueces
MANERA DE HACER
- Mezclar el agua tibia, el aceite, la sal y la levadura.
- Añadir las tres harinas, mezclar y amasar durante 15 minutos o hasta que la masa este elastica.
- Con las manos untadas de aceite estirar la masa, sobre una superficie enharinada, formando un rectangulo de 24cm x 30cm.
- Recobrir con trozos finos de sobrasada y con trozos pequeños de nueces.
- Enrollar como si fuera un brazo de gitano.
- Introducir en un molde de pan, cubrir con plastico o una tela y dejar reposar hasta que doble su volumen.
- Precalentar el horno a 200º, introduciendo en la parte de abajo del mismo un recipiente con agua.
- Meter el pan en el horno durante 25 o 30 minutos.
- Dejar enfriar y cortar en rodajas.
NOTAS: Muy bueno para tomarse con unos huevos fritos, escaldados, revueltos, etc. 250 g de harina de fuerza
. 200 g de harina integral
. 150 g de harina de espelta
. 300 g de agua mineral
. 50 g de aceite
. 1 cucharadita de sal
. 50 g de levadura de panadero
. 100 g de sobrasada curada
. 50 g de nueces
MANERA DE HACER
- Mezclar el agua tibia, el aceite, la sal y la levadura.
- Añadir las tres harinas, mezclar y amasar durante 15 minutos o hasta que la masa este elastica.
- Con las manos untadas de aceite estirar la masa, sobre una superficie enharinada, formando un rectangulo de 24cm x 30cm.
- Recobrir con trozos finos de sobrasada y con trozos pequeños de nueces.
- Enrollar como si fuera un brazo de gitano.
- Introducir en un molde de pan, cubrir con plastico o una tela y dejar reposar hasta que doble su volumen.
- Precalentar el horno a 200º, introduciendo en la parte de abajo del mismo un recipiente con agua.
- Meter el pan en el horno durante 25 o 30 minutos.
- Dejar enfriar y cortar en rodajas.
Ay Inma, si resulta que tenim també en comú el plaer de pastar pa i coure'l per a gaudir de l'experiència i de menjar-lo, me'n alegre molt.
ResponderEliminarM'encanta la sobrassada. No la menge quasi mai perquè la meua dieta obligad no em deixa disfrutar-la.
El teu pa és una passada i amb les anous, estic segura que estarà de mort lenta.
Molts besets
Gràcies Marisa, m'agrada menjar bon pa, fer-ho, cercar i provar farines Quan tinc un mal dia, arribe a casa i faig pa. Per que serà?. Comprove que segueixes una dieta molt estricta. Que aliments no pots prendre?. La sobrassada és de la carniceria del meu poble ¡ la fan espectacular!. Les nous són de collita pròpia. Molts besades.
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